line ПЪТУВАЙ ИЗГОДНО С КАРАДЖЪ ТУРС, ГРАБНИ ДО 100 ЛЕВА ОТСТЪПКА, СЕГА! Повече информация на 0700 10 403 (на цената на един градски разговор).
geri

23.01.2018

Водопадите Дюден

  • Долен Дюден
  • Водопадите Дюден
  • Горен Дюден
Açıklama

Водопадите са важна част от природните забележителности на Анталия излизаща на преден план предимно с кристално чистото си море, златистите си плажове и зелени гори. Въпреки че в границите на окръг Анталия има над 20 големи водопада, най-популярни са водопадите Манавгат, Дюден и Куршунлу. Водопадът Дюден е един от най-големите водопади на Анталия. Също като водопада Манавгат и водопода Дюден се излива от две отделни точки- Горен и Долен Дюден. Водопадът Горен Дюден намиращ се на около 10 км разстояние от Анталия е същинско природно чудо. Мястото, от където се излива водата е покрито гъсто с бръшлян. Тук човек се чувства така сякаш се намира в тропическа гора. През 1992 година местността около водопада е обявена за защитен обект. Около водопада има няколко симпатични заведения. Водопадът известен като Долен Дюден е на около 10 км разстояние от Горен Дюден и се излива в морето от 40 метра височина. 

Актуална информация за всички предстоящи пътувания, можете да получите на 0700 10 403 (на цената на един градски разговор).