line Уважаеми клиенти и колеги, уведомяваме Ви, че от 15.06.2022 г. Ви очакваме в новият ни офис - гр. София, ул. "Ген. Иван Колев" 33В. Оставаме на Ваше разположение - 0700 10 403 (на цената на един градски разговор).
geri

23.01.2018

Площад Джемаа ел Фна

  • Площад Джемаа ел Фна
  • Площад Джемаа ел Фна
  • Площад Джемаа ел Фна
  • Рисуване с къна
Açıklama

Площадът е част от световното наследство на ЮНЕСКО (UNESCO). Това е един от най-известните площади в Мароко. Той е бил известен в древността като място, където са се извършвали екзекуции на престъпници. Това място е като излязло от някоя арабска приказка – площадът е пълен с жонгльори, танцьори и разказвачи на приказки, а атракциите варират от снимки с маймунки, рисуване по кожата с къна и безкрайни пазарлъци с хора, които нямат идея как да правят търговия по друг начин. 
Джемаа ел Фна  изглежда не е особено симетричен, тъй като сградите около него не са строени така, че да изглеждат като завършен единен ансамбъл. Но атмосферата на площада привлича туристи от цял свят.
Тълпи се събират и около възрастни мъже, които пристигат на площада, за да дадат своята трактовка на Корана. За да продължи разказа си или мъдрите си мисли, разказвачът слага пред себе си кутия за монети и ако някой слуша, без да плаща, бързо е лишен от това развлечение.
Тук се продават местни вкусотии, предимно от месо, може да се опитат и различни други специалитети като охлюви с местни подправки. На площада се продават различни видове екзотични подправки. 

Актуална информация за всички предстоящи пътувания, можете да получите на 0700 10 403 (на цената на един градски разговор).