line Уважаеми клиенти и колеги, уведомяваме Ви, че от 15.06.2022 г. Ви очакваме в новият ни офис - гр. София, ул. "Ген. Иван Колев" 33В. Оставаме на Ваше разположение - 0700 10 403 (на цената на един градски разговор).
geri

31.01.2018

Дворецът на дожите

  • Дворецът на дожите
  • Дворецът на дожите
  • Дворецът на дожите
Açıklama

Дворецът на дожите (на италиански: Palazzo Ducale) е дворец във Венеция, построен в готически стил. (Дож е титла, която носил държавният глава на някогашните градове-държави Венеция и Генуа) Разположен е на брега на Венецианската лагуна, между нея и базиликата Сан Марко, в близост до пиаца Сан Марко. В миналото дворецът е бил резиденция на дожите.

Строителството на сградата продължава от 1309 до 1424 година, вероятно по проект на Филипо Календарио. Две от колоните на двореца са оцветени в неестествено червено. Според легендата са оцветени така, защото в миналото там са размазвали кръвта на тези, които са били обесени. Цялата фасада е украсена с каменни дантели, които придават лекота на иначе внушителната като размери постройка. Колонадата е декорирана със сцени от Библията и историята. С влизането се виждат стълбищата, които водят към покоите, обитавани от венецианските дожи, известни като “Scala dei Giganti”, пазени от статуи на Нептун и Марс.

Актуална информация за всички предстоящи пътувания, можете да получите на 0700 10 403 (на цената на един градски разговор).