line ПЪТУВАЙ ИЗГОДНО С КАРАДЖЪ ТУРС, ГРАБНИ ДО 100 ЛЕВА ОТСТЪПКА, СЕГА! Повече информация на 0700 10 403 (на цената на един градски разговор).
Назад

29.01.2018

Площадът на Съвета

  • Площадът на Съвета
  • Площадът на Съвета
Описание

Площадът на Съвета се намира на централно място в стария център на Брашов. През Средновековието той е бил използван за провеждане на панаири и пазари и посрещане на румънските търговци, саксонци и унгарци. Сега мястото е предназначено за отдих на местните и посетителите на барове и ресторанти, които го използват и за организирането на културни събития.
Саксонците изградили масивни каменни стени и седем бастиона около града, които все още са видими и днес, както и богато украсени църкви, богато гарнирани сгради и един от най-добрите централни площади в страната. Разположен в сърцето на стария средновековен Брашов и облицован с красиви червени покриви, Площадът на Съвета, известен на саксонското население като Marktplatz, и е заобиколен от красива природа. Старото кметство се намира на този площад. 

Актуална информация за всички предстоящи пътувания, можете да получите на 0700 10 403 (на цената на един градски разговор).
Tyxo.bg counter