line ПЪТУВАЙ ИЗГОДНО С КАРАДЖЪ ТУРС, ГРАБНИ ДО 100 ЛЕВА ОТСТЪПКА, СЕГА! Повече информация на 0700 10 403 (на цената на един градски разговор).
Назад

05.02.2018

Площад „Испания“

  • Площад „Испания“
  • Площад „Испания“
Описание

Площад „Испания“ (Piazza di Spagna) е един от символите на Рим. Между него и площад Тринита дей Монти (с едноименната църква) се намира монументално стълбище от 138 стъпала, построено с помощта на завещанието(20,000 скуди нужни за реализацията на проекта от архитекта Francesco de Sanctis(1693-1740) и неговият ученик Alessandro Specchi) на френския дипломат Стефан Гефие(Étienne (Stefan) Gueffier, за да свързва испанското посолство към Светия престол и площада със църквата Тринита деи монти. Построена е между 1721 и 1725 г., поръчана от кардинал De Tencin.Идеята за преодоляване на височината между площада и църквата на върха е документирана още в 1559 г., но само двадесет години по-късно, Апостолическата Камера откупува мястото под църквата принадлежащо на френската корона и намеренията на папа Gregorio XIII (1572-1585),започват да се изпълняват.Тогава Франция започва спор за собствеността на земята и работите се отлагат до 1721 по време на папството на Инокентий XIII,така че хералдическите орли на рода Конти и Хералдическата лилия на Бурбони -те се забелязват в основата на монумента.В десният ъгъл на стълбите се намира домът в който е живял Джон Кийтс,английски поет „романтист„днес тя е музей посветен на него и на неговият още по-известен приятел и колега Пърси Биш Шели .Монументалното стълбище е любимо място за обяд на туристите (вече официално забранено със солидни глоби).

На площада се намира и фонтанът Barcaccia (така се наричали лодките,които пренасяли бъчвите с вино в античния Рим ). Според легендата папа Урбан VIII поставя фонтана тук, след като е бил впечатлен от лодка, довлечена от наводнение от река Тибър.

Актуална информация за всички предстоящи пътувания, можете да получите на 0700 10 403 (на цената на един градски разговор).
Tyxo.bg counter