line ПЪТУВАЙ ИЗГОДНО С КАРАДЖЪ ТУРС, ГРАБНИ ДО 100 ЛЕВА ОТСТЪПКА, СЕГА! Повече информация на 0700 10 403 (на цената на един градски разговор).
Назад

31.01.2018

Църквата „Свети Матияш”

  • Църквата „Свети Матияш”
Описание

Църквата „Свети Матияш” е разположена в района на Замъка на Будапеща. Римокатолическата църква в сегашната си сграда датира от 14-ти век след мащабна реконструкция от края на 19-ти век, а преди нея е съществувала друга сграда на църквата, издигната още през 1015 г., но унищожена напълно два века по-късно. Тази невероятна църква е известна с коронациите на двамата последни императори на Австро-Унгария, Франц Йосиф и Карл I. Църквата е силно засегната от Втората световна война и впоследствие отново реконструирана, като реновации се извършват и в последните години. Името „Свети Матияш” се свърза с един от обичаните ренесансови крале от 15-ти век, който е бил основен дарител на сградата. В нея са коронясвани много от унгарските владетели. При всеки нов владетел тя е подлагана на промени и разкрасяване. 

Актуална информация за всички предстоящи пътувания, можете да получите на 0700 10 403 (на цената на един градски разговор).
Tyxo.bg counter