line Уважаеми клиенти и колеги, уведомяваме Ви, че от 10.04.2022 г. офисът от гр. София, ул. "Георги Бенковски" 46, се мести на временен адрес: гр. София, ул. "Хан Аспарух" 34. След 15.06.2022 г. ще Ви очакваме в новият ни офис - гр. София, ул. "Ген. Иван Колев" 33. Оставаме на Ваше разположение - 0700 10 403 (на цената на един градски разговор).
Назад

Автобусна екскурзия до Алба Юлия, замъка Корвин в Хунедоара и пешеходна обиколка на Сибиу /без входни такси/ при минимум 25 човека

70.00 лв.60.00 лв.
Описание

Автобусна екскурзия до Алба Юлия, замъка Корвин в Хунедоара и пешеходна обиколка на Сибиу с разглеждане на Пиаца Маре, двореца на Брукентал, синята къща, военния клуб, къщата на Хехт, вила Хуч. Пешеходната разходка продължава по Пиаца Мика - градската кула, мостът на лъжците - първият железен мост който свързва горния с долния град, къщата на изкуствата, историческия музей на фармацевтите, кулата на грънчарите, кулата на дърводелците и др. Отпътуване за Алба Юлия. Туристическа програма в Алба Юлия, познат още като Бълград-  старата крепост над града, Княжеският дворец и Православната църква,  построена между 1921 и 1923 г по случай обединението на Румъния. Римо-католическата катедрала  може би е една от най-представителните сгради за средновековния готически стил в Трансилвания. Отпътуване и разглеждане на замъка Корвин в Хунедоара. Замъкът Хуняди или Замък Корвин е замък в трансилванския град Хунедоара, днешна Румъния. До 1541 г. той е в Кралство Унгария, а по-късно - в Княжество Трансилвания. Изграден е главно в готически стил, но има елементи и на ренесансовата архитектура. Има високи и здрави отбранителни кули, вътрешен двор и подвижен мост. Легендата гласи, че Влад III  (по-известен като Влад Цепеш, или Влад Дракула) е държан като затворник 7 години, след като пада от власт през 1462 г. 

Актуална информация за всички предстоящи пътувания, можете да получите на 0700 10 403 (на цената на един градски разговор).