line Уважаеми клиенти и колеги, уведомяваме Ви, че от 10.04.2022 г. офисът от гр. София, ул. "Георги Бенковски" 46, се мести на временен адрес: гр. София, ул. "Хан Аспарух" 34. След 15.06.2022 г. ще Ви очакваме в новият ни офис - гр. София, ул. "Ген. Иван Колев" 33. Оставаме на Ваше разположение - 0700 10 403 (на цената на един градски разговор).
Назад

23.01.2018

Водопадът Узуд

  • Водопадът Узуд
  • Водопадът Узуд
  • Водопадът Узуд
Описание

Вторият по височина водопад в Африка е именно водопадът Узуд. Макар и само 110 м, той представлява впечатляващ спектакъл. Намира се в берберско селище във Висок Атлас, в провинцията Азилал (Azilal), на 150 км североизточно от Маракеш. До подножието му се стига по пътека , която минава през маслинова горичка . От нея се разкрива величието му. Друга пътека позволява изкачване до горната част на водопада, откъдето гледката към пропастта е впечатляваща. Тук могат да се видят Зелените градини, мелници, овощни градини и грандиозният пролом на реката Ел Адид (El Adid), на арабски Реката на робите. Думата Оuzoud идва от берберски и означава “маслина”, заради намиращите се тук маслинови дървета. Местни обитатели са маймуни, които дебнат туристите в ръцете и търсят някакво лакомство да отмъкнат за хапване.

Актуална информация за всички предстоящи пътувания, можете да получите на 0700 10 403 (на цената на един градски разговор).