line Уважаеми клиенти и колеги, уведомяваме Ви, че от 15.06.2022 г. Ви очакваме в новият ни офис - гр. София, ул. "Ген. Иван Колев" 33В. Оставаме на Ваше разположение - 0700 10 403 (на цената на един градски разговор).
Назад

09.01.2018

Топкапъ Сарай Истанбул

  • Топкапъ Сарай Истанбул
  • Топкапъ Сарай Истанбул
  • Топкапъ Сарай Истанбул
Описание

За около четири века двайсет и пет султана управляват необятната Османска империя от разпрострелия се на 700 декара дворцов комплекс Топкапъ, изграден върху една издатина с изглед към Босфора. Днес много от залите и изложбите са смайващи, а легендите са толкова екзотични, че е лесно да си представим времето, когато в дворцовия комплекс са живеели 40 000 души и той си е бил сам по себе си град. Много от съкровищата на султаната отдавна са изчезнали, но експонатите, които са останали и са изложени в Съкровищницата, са достатъчно, за да подхранят вашето въображение при представянето какви други дрънкулки и джунджурии са били използвани от равните на Сюлейман Великолепни. Прочутият кинжал от Топкапъ е инкрустиран с огромни изумруди, както и тронът на Селим І, при който са използвани над 25 000 скъпоценни камъка.

Актуална информация за всички предстоящи пътувания, можете да получите на 0700 10 403 (на цената на един градски разговор).