line Уважаеми клиенти и колеги, уведомяваме Ви, че от 10.04.2022 г. офисът от гр. София, ул. "Георги Бенковски" 46, се мести на временен адрес: гр. София, ул. "Хан Аспарух" 34. След 15.06.2022 г. ще Ви очакваме в новият ни офис - гр. София, ул. "Ген. Иван Колев" 33. Оставаме на Ваше разположение - 0700 10 403 (на цената на един градски разговор).
Назад

29.01.2018

Площадът на Съвета

  • Площадът на Съвета
  • Площадът на Съвета
Описание

Площадът на Съвета се намира на централно място в стария център на Брашов. През Средновековието той е бил използван за провеждане на панаири и пазари и посрещане на румънските търговци, саксонци и унгарци. Сега мястото е предназначено за отдих на местните и посетителите на барове и ресторанти, които го използват и за организирането на културни събития.
Саксонците изградили масивни каменни стени и седем бастиона около града, които все още са видими и днес, както и богато украсени църкви, богато гарнирани сгради и един от най-добрите централни площади в страната. Разположен в сърцето на стария средновековен Брашов и облицован с красиви червени покриви, Площадът на Съвета, известен на саксонското население като Marktplatz, и е заобиколен от красива природа. Старото кметство се намира на този площад. 

Актуална информация за всички предстоящи пътувания, можете да получите на 0700 10 403 (на цената на един градски разговор).