line Уважаеми клиенти и колеги, уведомяваме Ви, че от 10.04.2022 г. офисът от гр. София, ул. "Георги Бенковски" 46, се мести на временен адрес: гр. София, ул. "Хан Аспарух" 34. След 15.06.2022 г. ще Ви очакваме в новият ни офис - гр. София, ул. "Ген. Иван Колев" 33. Оставаме на Ваше разположение - 0700 10 403 (на цената на един градски разговор).
Назад

31.01.2018

Площадът на Синьорията

  • Статуята на Данте
  • Площадът на Синьорията
Описание

Площадът на Синьорията е заобиколен от великолепни дворци, а хармоничният му облик се формира главно в епохата на управлението на фамилията Скалиджери. Големият дворец Скалиджери с черни дроздове по фасадата е бил започнат през XII век, но изграждането му е продължило десетилетия. По-специално в двореца е живял Данте Алигиери, на който е предоставено убежище след изгонването на поета от Флоренция. Паметникът на Данте е разположен в сърцето на Площада на Синьорията, а на неговото име е наречено и едно от старинните кафенета, чиито интериор е запазен от XIX век.

До двореца Скалиджери се издига най-красивата и хармонична сграда на площада – Лоджия дел Консилио, построена в края на XV век. Вторият етаж на сградата се издига върху стройни аркади и завършва с корниз, украсен с мраморни статуи на известни римски деятели, включително Катул и Плиний.

Актуална информация за всички предстоящи пътувания, можете да получите на 0700 10 403 (на цената на един градски разговор).