line Уважаеми клиенти и колеги, уведомяваме Ви, че от 15.06.2022 г. Ви очакваме в новият ни офис - гр. София, ул. "Ген. Иван Колев" 33В. Оставаме на Ваше разположение - 0700 10 403 (на цената на един градски разговор).
Назад

05.02.2018

Площад „Кампо деи Фиори"

  • Кампо деи Фиори
  • Кампо деи Фиори
  • Кампо деи Фиори
Описание

Кампо деи Фиори (Campo de' Fiori; букв. „Поле на цветята“) е правоъгълен площад в центъра на Рим, на половината път между пиаца Навона и Палацо Фарнезе. Това е площадът, на който Инквизицията изгаря Джордано Бруно. През Средните векове тази земя е владение на семейство Орсини и до 15-ти век остава незастроена. Въпреки че Браманте издига в този квартал величествения Палацо дела Канчелерия, застрояването на площада и до ден днешен се отличава с безпорядък. В наши дни площадът продължава да се използва за пазар.

За факта, че на Кампо деи Фиори дълго време са се устройвали публични екзекузии, напомня паметникът на Джордано Бруно (1887 г.): философът е изгорен точно на този площад.

Актуална информация за всички предстоящи пътувания, можете да получите на 0700 10 403 (на цената на един градски разговор).