line ПЪТУВАЙ ИЗГОДНО С КАРАДЖЪ ТУРС, ГРАБНИ ДО 100 ЛЕВА ОТСТЪПКА, СЕГА! Повече информация на 0700 10 403 (на цената на един градски разговор).
Назад

15.02.2019

Пет поразителни нови чудеса, заради които да посетите Египет

  • Гробницата на Тутанкамон
  • Египет
  • Луксор
  • Сфинкс
  • Статуите в Абу Симбел
  • река Нил в Египет
Описание

Пет поразителни нови чудеса, заради които да посетите Египет

Египет има по-дълга история от която и да е друга държава на планетата.
Повече от 5000 години нейните богове, владетели, гробници и храмове оставят следите си върху историята на човечеството.
Потънала в пясъците на Сахара, галена от водите на Нил, Средиземно и Червено море, днес тя е една от световните дестинации, която никой турист не бива да пропуска.
Неслучайно, според данни на Световната туристическа организация към ООН, Египет е дестинацията с най-голям ръст на туристите в света през 2018 г.
А според класация на New York Post, това е едно от топ местата, които задължително трябва да се посетят през настоящата 2019 г.
Вижте пет от чудесата на Египет, които го превръщат в най-неповторимото кътче на планетата:

Гробницата на Тутанкамон
 След девет години реставрация, гробницата на Тутанкамон отново отваря врати за посетители. Това е една от най-известните туристически атракции в света още от откриването й през 1922 г.
Тя съдържа част от оригиналните предмети, открити в нея, както и самата мумия на Тутанкамон, изложена в камера без кислород. Фараонът, който се възкачва на престола на 8 години, умира на 19. И до днес той остава един от най-известните владетели на Египет. Надникнете в гробницата му чрез видеото под статията.

Библиотеката в Александрия
Това далеч не е просто сграда, в която се съхраняват книги. Разположена на мястото на най-древната библиотека на планетата, невероятното здание е проектирано от австрийския архитект Кристофър Капел.
Библиотеката е открита през октомври 2002 г., а конструкцията й във формата на огромен цилиндър от стъкло и алуминий привлича тълпи от туристи.

Поразителните нови открития
През последните години египетските археолози направиха поразителни открития, които туристите няма как да видят в друга част на планетата.
В края на миналата година бяха открити открити осем саркофага с мумии, които датират от преди хиляди години. Те са поставени в саркофази с формата на човек, а три от тях са изключително добре запазени.
Открити в некропола Dahshur, в пирамидата на цар Анемемат II, която се намира на около 40 км южно от Кайро.
Месеци преди това бяха намерени древно селище в делтата на Нил, сирене, което датира от преди над 3000 години, както и 4 400-годишна гробница на древна жрица. През 2017 г. г пък беше открит некропол със 17 мумии.

Невероятната цветна гробница на 4000 години
През септември миналата година врати за обществеността отвори невероятна цветна гробница, разположена в близост до Гиза.
Гробницата на Меху, намираща се в некропола Саккара, е открита през 1940 г., но оттогава е затворена за обновяване.
Изпълнена с ярко оцветени стенописи, шесткамерната гробница е описвана като една от най-красивите, а отварянето й е подготвяно около 80 години. Можете да я видите в по-горната галерия от Instagram.

Великият египетски музей в Гиза
В близост до Гиза се строи най-големия музей в света, посветен на една цивилизация. С предстоящо откриване през първото тримесечие на 2019 г., архитектурното чудо ще посреща туристите с 12-метрова статуя на прочутия фараон Рамзес Втори на 3 300 години, тежаща 80 тона.

Музеят ще приюти едни от най-уникалните и ценни археологически артефакти на египетската цивилизация.

Актуална информация за всички предстоящи пътувания, можете да получите на 0700 10 403 (на цената на един градски разговор).