line Уважаеми клиенти и колеги, уведомяваме Ви, че от 15.06.2022 г. Ви очакваме в новият ни офис - гр. София, ул. "Ген. Иван Колев" 33В. Оставаме на Ваше разположение - 0700 10 403 (на цената на един градски разговор).
Назад

17.01.2018

Парк Гюел

  • Парк Гюел
  • Парк Гюел
  • Парк Гюел
Описание

Паркът Гюел е едно от архитектурните бижута на Барселона и един от най-впечатляващите обществени паркове в света. Проектиран е от великия испански архитект Антонио Гауди. Периодът, за който е построен е 1900 – 1914г. и е част от историческото наследство на ЮНЕСКО. Паркът Гюел е изключителен именно с това, че всички фигури, статуи и здания в парка са направени от малки цветни порцеланови парченца. Той е създаден за да носи мир и спокойствие на посетителите си. Интересни са двете сгради на входа му, които имат доста необичайни, подобни на кули покриви. В центъра му се намира основната тераса, която има пейка от вътрешната си страна. Тази пейка има формата на морска змия, извиваща се по края на терасата. Отстрани на пътеките има невероятни скални колони, които сякаш порастват от земята.

Актуална информация за всички предстоящи пътувания, можете да получите на 0700 10 403 (на цената на един градски разговор).