line Уважаеми клиенти и колеги, уведомяваме Ви, че от 15.06.2022 г. Ви очакваме в новият ни офис - гр. София, ул. "Ген. Иван Колев" 33В. Оставаме на Ваше разположение - 0700 10 403 (на цената на един градски разговор).
Назад

24.01.2018

Невски проспект

  • Аничков мост
  • Невски проспект
  • Невски проспект
Описание

Невски проспект, или само "Невски", както го наричат местните жители, несъмнено е главната пътна артерия на Санкт Петербург. Планиран е от началото на XVIII век като част от главния път от Москва до Новгород. 
През 18 в. проспектът получава днешното си име. А дотогава е наричан просто "пътя за Невския манастир", който днес е известен като Александро-Невската лавра. В началото на съветския период името му е променено на "Улица 25 октомври".
"Невски"  винаги е бил централна и с голямо значение градска улица с куп забележителни и исторически сгради като : Аничковият мост, Кинотеатър "Аврора", Домът за търговско партньорство "Братя Елисееви", "Зингер" – Домът на книгата и др.

Актуална информация за всички предстоящи пътувания, можете да получите на 0700 10 403 (на цената на един градски разговор).