line Уважаеми клиенти и колеги, уведомяваме Ви, че от 15.06.2022 г. Ви очакваме в новият ни офис - гр. София, ул. "Ген. Иван Колев" 33В. Оставаме на Ваше разположение - 0700 10 403 (на цената на един градски разговор).
Назад

29.01.2018

Националният театър Букурещ

  • Националният театър Букурещ
  • Националният театър Букурещ
Описание

Националният театър Букурещ (Teatrul Naţional "Ion Luca Caragiale" Bucureşti) е един от най – престижните културни институции в Румъния. 
Сградата на Националния театър е разположена на Университетския площад, на километър от стария град, и е построена през 1973 г. по планове на група румънски архитекти, тъй като старата сграда на театъра е била разрушена по време на Втората световна война. Първоначално фасадата на зданието е изградена по архитектурния модел на молдовските манастири, но впоследствие е реконструирана и получава настоящата си масивна форма. Театърът разполага с 4 зали за представления. Пред него е издигната статуята на румънския сценарист Йон Лука Караджале (1852-1912 г.), на който всъщност е кръстен театъра. Пиесите на Караджале осмиват политиката, политиците и начина на живот на румънците от края на 19-ти век.

Актуална информация за всички предстоящи пътувания, можете да получите на 0700 10 403 (на цената на един градски разговор).