line Уважаеми клиенти и колеги, уведомяваме Ви, че от 10.04.2022 г. офисът от гр. София, ул. "Георги Бенковски" 46, се мести на временен адрес: гр. София, ул. "Хан Аспарух" 34. След 15.06.2022 г. ще Ви очакваме в новият ни офис - гр. София, ул. "Ген. Иван Колев" 33. Оставаме на Ваше разположение - 0700 10 403 (на цената на един градски разговор).
Назад

08.11.2019

Кан

  • Кан
  • Кан
  • Кан
  • Кан
Описание

Кан (Cannes) е много известен и добре познат град, намиращ се на френската ривиера, Югоизточна Франция. Населението на града е 70 400 жители (по данни от 2007г.), площта му е 19,62кв.км. Музеите, които можете да посетите там са музея на историята и изкуствата – в него се съхраняват експонати от праисторическо време до днес. В замъкът – музей има предмети от тихоокеанските коралови острови, перуански реликви и грънчарски предмети от маите. Интересни са морския музей, музея на фотографията и парфюмерията. Кан е изключително луксозно място, всичко там е класно магазини, хотели и ресторанти. Това е следствие от факта, че там се организира един от най – старите и престижни фестивали, а именно филмовия фестивал Кан. Той се провежда ежегодно, обикновено през май, като началото му е поставено през 1939г.Най-голямата атракция на Кан, обаче, е пристанището. Там са паркирани едни от най-луксозните яхти в света, а по време на кино фестивала блясъкът е още по ослепителен. Плажните ивици не са широки и златисти, пясъкът не е фин, а по-скоро каменист. Всичко това се компенсира от красивата гледка и луксозните барове, хотели и вили, разположени по крайбрежието.Сред историческите и архитектурни паметници, които си заслужава да се посетят в Кан изпъкват Симтиер дю Гран Жас – гробище с няколко великолепни статуи и надгробми паметници, както и религиозните храмове – църквите „Нотър Дам дьо Бон Воаяж” и руската църква на Александър II.

Ле Сюке е това, което най-много се доближава до понятието за стар град. Тази част е надвиснала живописно над западния край на пристанището. Пейзажът на тази част на Кан е изпъстрен с тесни улички и средновековна атмосфера.

Актуална информация за всички предстоящи пътувания, можете да получите на 0700 10 403 (на цената на един градски разговор).