line Уважаеми клиенти и колеги, уведомяваме Ви, че от 15.06.2022 г. Ви очакваме в новият ни офис - гр. София, ул. "Ген. Иван Колев" 33В. Оставаме на Ваше разположение - 0700 10 403 (на цената на един градски разговор).
Назад

17.01.2018

Испанското село

  • Испанското село
  • Испанското село
  • Испанското село
Описание

Испанското село (Poble Espanyol) се намира на хълма Монтжуик. Това е музей на открито, построен през 1929 г, по случай проведеното в Барселона Световно изложение. „Градчето на занаятчиите” e пресътворилo най-типичните за различните краища на Испания къщи, църкви, улици, занаятчийски работилници и кулинарни заведения. Oбщият брой на т. нар. „къщи-макети” е 117, пресъздаващи характерните архитектурни елементи и стилове за 15 от автономните области на Испания. Архитектите на музея са обикаляли и заснемали селища в цяла Испания, за да могат да доловят и запечатат различията между тях. Само 2 от областите не са представени - Канарските острови, докъдето те не са успели да пропътуват за целите на проекта, и областта Риоха, която по това време не е била отделна административна област.

Актуална информация за всички предстоящи пътувания, можете да получите на 0700 10 403 (на цената на един градски разговор).