line Уважаеми клиенти и колеги, уведомяваме Ви, че от 15.06.2022 г. Ви очакваме в новият ни офис - гр. София, ул. "Ген. Иван Колев" 33В. Оставаме на Ваше разположение - 0700 10 403 (на цената на един градски разговор).
Назад

29.01.2018

Храмът на музиката "Атене"

  • Храмът на музиката “Атене”
  • Храмът на музиката “Атене”
Описание

Храмът на музиката "Атене" е една от емблемите на Букурещ, която се отличава със своя стил и купол. “Атене” е най-престижната концертна зала в Букурещ и една от най-красивите сгради в града. Сградата е построена през 1888 г. в неокласически стил по проект на френския архитект Албер Галерон. Голяма част от средствата за строежа са събрани от волни дарения на местните жители, които откликват на молбата да съдействат за изграждането й. Всеки жител на столицата е дарил по 1 лея. Високият 40 метра купол и дорийските колони на сградата напомнят в голяма степен за античен гръцки храм. Във вътрешността на сградата са изобразени сцени от римската история. Днес в “Атене” се организират предимно концерти с класическа музика. Пред сградата е издигнат паметник на най-известния румънски поет – Михай Еминеску.

Актуална информация за всички предстоящи пътувания, можете да получите на 0700 10 403 (на цената на един градски разговор).