line Уважаеми клиенти и колеги, уведомяваме Ви, че от 15.06.2022 г. Ви очакваме в новият ни офис - гр. София, ул. "Ген. Иван Колев" 33В. Оставаме на Ваше разположение - 0700 10 403 (на цената на един градски разговор).
Назад

31.01.2018

Амфитеатър Арена ди Верона

  • Амфитеатър Арена ди Верона
  • Амфитеатър Арена ди Верона - нощ
Описание

Величественият амфитеатър, известен под името "Арена ди Верона", построен през I век от н.е., е най-добре съхраненият древноримски монумент. В античността тук са правели гладиаторски битки, устройвали се рицарски турнири и спектакли. Театърът разполага с повече от 22 000 места. Първоначално, при построяването си, арената е била извън градските стени. През III в. император Галениус ги разширява, за да включи в техните граници и амфитеатъра. По големина и значение той се нарежда след Колизеума в Рим. Тук се провежда традиционният летен оперен фестивал, открит на 10 август 1913 г. с "Аида" на Джузепе Верди. На сцената на Арена ди Верона са пели и българските звезди Николай Гяуров, Гена Димитрова и Райна Кабаиванска. 

Актуална информация за всички предстоящи пътувания, можете да получите на 0700 10 403 (на цената на един градски разговор).