Ваучери за подарък Facebook  Оферта на деня

Karaci Tours international

свържете се нас сега

Продажби: София, ул. Уилям Гладстон 46
телефон за връзка: 0700 10 403
свържете се с нас сега

 1. Търси оферти
 2. Търси самолетни билети
 3. Търси по номер на заявка

Риби лекуват кожни болести в Турция - лечение на псориазис

Офертата е валидна до: 31 декември 2014

 • Хотел
 • Хотел
 • Хотел
 • Хотел
 • Хотел

Хоспитал в който се случват чудеса! Лечение в 90% на псориазис! Профилактика на кожни усложнения!

БАЛНЕОСАНАТОРИУМ - "БАЛЪКЛЪ"

Както започват приказките ИМАЛО ЕДНО МЯСТО .... в Турция, уникално за целия свят. Откъснат от големи градове, разположен в планината тече минерален извор. Но той не е обикновен извор, а чудотворна вода, в която живеят рибки и лекуват неизлечими кожни болести.
Но това не е приказка, а реалност. Насред голи поляни, където почти няма растителност, се намира един оазис, превърнат в балнеологичен комплекс. Екипът на туристическо предаване "Професия турист" влезе да се изкъпе направо в извора, изграден като басейн и направи този репортаж специално за вас.
В тази вода, с темперетура 37 градуса, живеят единствените по рода си риби-лекари. Те са два вида и лекуват псориазис, ревматизъм и други кожни болести. Когато някой влезе в басейна рибите веднага го заобикалят. Първо идват т.нар. лекари - риби, които преглеждат. Когато открият проблема викат другите. Те започват да ядат болното място и да го почистват. Интересното е, че те не се страхуват от хората, а гледат на тях като на храна. Ако болен човек дойде тук и проведе нужното лечение, псориазис не се появява поне 15 години. Посетители идват от Русия, Германия, Турция. Медицински контрол има непрекъснато.  Според изследванията тази вода, която извира е престояла 25 години под земята и е имала допир с минералите под нея. Водата лекува включително и рак на кожата.
Това е единственото подобно място в света и единственият вид риба, която живее в минерална вода с темперетура 37 градуса. Опитали са се да развъдят рибите по света, но неуспешно. Бързо умират и не лекуват. Тук значение има самата вода и слънцето. Правено е опит да се носят на туристическо изложение, но на втория ден умират, без тази подмяна на водата.
Сезона продължава от май до края на септември, но дори и през зимата водата е топла.
Хотелската част е 4 звезди. Хотела е с подово отопление, закрити басейни, топла връзка между хотела и басейните. Като балнеолечителен център работи от 10 години, а рибите се използват от сто години.

ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ:
Санаториумът работи 12 месеца в годината. Лечебният период е 21 дни, по осем часа на ден, разделени на две посещение.
Самото лечение се провежда в термалните басейни, с който разполага санаториумът. Жените и мъжете използват различни термални басейни. Посетителите трябва да изпият 3-5 чаши минерална вода на гладно, а през деня поне 1,5 - 2 литра. Санаториумът разполага с 48 стаи - двойни и единични. Всички стаи са снабдени с термална вода 37 градуса.  В хотела не се предлагат хавлии и чехли поради хигиенни причини, но в магазините в комплекса можете да си закупите.
Ресторантът е с капацитет 200 места. Освен това комплексът предлага магазини, игрална зала, интернет, тенис на маса, кафенета, игрище за футбол и др. Хотелът се отоплява с централно подово отопление и топла връзка между хотелската част и басейните. (От хотела до термалните басейни се стига по коридор с централно подово отопление за удобството на посетителите).
Лечението с риби в Балнеосанаториум Балаклъ е напълно безопасно предвид минералният състав на водата и практиката до моментът не показва никави заболявания предавани през водата.  Молим Ви да имате предвид, че излекуването не е за постоянно, но все пак има удивителен ефкт и изглежда, че спира рецидивната проява на псориазиса отново.
Риби Лекари Рибите от изворите Балаклъ са известни като доктори за човешката кожа.  Кожни болести като акне, екзема и псориазис са успешно  излекувани от тези малки същества родственици на семействата на шарана и лещанката. Cyprinion macrostomus macrostomus и Garra rufa Obtusa  се появяват, за да оцелеят в  37 градусувата вода в спа басейните без неблагоприятни ефекти. Благодарение на тяхната свръхестествена лечебна сила те възобновяват дори най-заболелият епидермис. Някои учени ги наричат риби лекари, също известни и като „хапещи риби” и „риби Кангал”.  Високата температура на водата в Кангал прави невъзможно оцеляването на повечето живи същества. Поради недостигът на източници на храна в басейните, човешката кожа изглежда привлекателен и лесен източник за рибите.
Лечение Пациентите се потапят в басейните и моментално биват заобиколени от клас риби, който започват да хапят болните участъци от кожата.  Рибите почистват люспите по кожата като причиняват леко кървене, още по-благотворно се отразява комбинацията с редуването на вода и излагане на слънчевите лъчи. Минералният състав на водата и лечебният ефект на рибите действа едновременно.  Научно доказаното лечебно действие на селенът при лекуването на кожни заболявания и  изобилието му във тази вода спомагат проникването му в кожата благодарение на рибките. Продължителното почистване на люспите увеличава ефективността на ултравиолетовите лъчи.
Какво да очаквате? Първоначално „атаките” на рибите могат да причиняват малко болка, но после това чуство отшумява. Рибите лекара по-скоро геделичкат отколкото да хапят.  „Потупване с пръсти по тялото” е най-точното описание на това чуство.  Въпреки  твърденият, че тези риби предлагат отпускащ микро масаж, първоначално тяхната лакомия може да Ви се стори плашеща.  Ще ви отнеме 2-3 дни да свикнете напълно. Повечето от къпешите се в Балаклъ са  ентусиазирани от рибите лекари и никой от тях не е изразил разочарование.  Успоредно с ентусиазмът от лечението в  Балаклъ СПА, се появява и освежаване, оздравяване и слънчев загар.  Атмосферата в санаториумът е много спокойна и антистрес ефектът е точно това, което спомага да се преборите с псориазисът.  Може да Ви е трудно да се решите на 3 седмици обилно къпане, но след първите няколко дни когато буквално виждаде как псориазисът си отива всичките Ви усилия ще изглеждат съвсем полезни.

 • виж повече
  База изхранване: закуска + вечеря в санаториум Балъклъ за 21 дена на човек - 756.00 лв

  База изхранване: закуска + вечеря  в санаториум Балъклъ

 • виж повече
  База изхранване: закуска + обяд+ вечеря в санаториум Балъклъ за 21 дена на човек - 1512.00 лв

  База изхранване: закуска + обяд+ вечеря в санаториум Балъклъ

 • виж повече
  Трансфер Летище Сивас - Каплица - Летище Сивас - 480.00 лв
 • виж повече
  Медицинска застраховка с Асистанс на човек за 21 дена - 31.50 лв
 • виж повече
  База изхранване: закуска + обяд+ вечеря в санаториум Балъклъ за 7 дена на човек - 504.00 лв

  База изхранване: закуска + обяд+ вечеря в санаториум Балъклъ

 • виж повече
  Медицинска застраховка с Асистанс на човек за 7 дена - 14.00 лв

Правила за лечение

Болните от псориазис пациенти трябва да следват следните 7 правила за 100% ефективност и изчистване на кожата:
1. Да се пие изворна вода сутрин поне 3 пъти на празен стомах.
2. Лечението  трябва да започне на пълен стомах, така че направете обилна закуска в хотела преди да се потопите в басейните.
3. Пациентите трябва да прекарват по 8 часа на ден в басейните (препоръително разделени на 2 потапяния).
4. Употребата на алкохол е строго забранена по време на лечението.
5. По време на лечението не бива да се приемат никакви лекарства.
6. Пациентите трябва да проведът 21 дневен последователен курс на лечение без да пропускат процедури.
Пациентите трябва да носят със себе си собствени чехли, хавлии и аксесоари за баня по хигиенни причини.

При направени резарвация клиентът трябва да плати 50% от общата сума два месеца преди датата на отпътуване по банкова сметка или в офисите.
При направена резервация анулация НЕ се приема и НЕ се възстановят пари. На посетителите, които решат да прекратят престоя си по-рано, НЕ се възстановяват парите.

Изтекла оферта
от 120 лв