Ваучери за подарък Facebook  Оферта на деня

Karaci Tours international

свържете се нас сега

Продажби: София, ул. Уилям Гладстон 46
телефон за връзка: 0700 10 403
свържете се с нас сега

  1. Търси оферти
  2. Търси самолетни билети
  3. Търси по номер на заявка

Риби лекуват кожни болести в Турция - лечение на псориазис

Офертата е валидна до: 31 декември 2014

  • Хотел
  • Хотел
  • Хотел
  • Хотел
  • Хотел

Хоспитал в който се случват чудеса! Лечение в 90% на псориазис! Профилактика на кожни усложнения!

БАЛНЕОСАНАТОРИУМ - "БАЛЪКЛЪ"

Както започват приказките ИМАЛО ЕДНО МЯСТО .... в Турция, уникално за целия свят. Откъснат от големи градове, разположен в планината тече минерален извор. Но той не е обикновен извор, а чудотворна вода, в която живеят рибки и лекуват неизлечими кожни болести.
Но това не е приказка, а реалност. Насред голи поляни, където почти няма растителност, се намира един оазис, превърнат в балнеологичен комплекс. Екипът на туристическо предаване "Професия турист" влезе да се изкъпе направо в извора, изграден като басейн и направи този репортаж специално за вас.
В тази вода, с темперетура 37 градуса, живеят единствените по рода си риби-лекари. Те са два вида и лекуват псориазис, ревматизъм и други кожни болести. Когато някой влезе в басейна рибите веднага го заобикалят. Първо идват т.нар. лекари - риби, които преглеждат. Когато открият проблема викат другите. Те започват да ядат болното място и да го почистват. Интересното е, че те не се страхуват от хората, а гледат на тях като на храна. Ако болен човек дойде тук и проведе нужното лечение, псориазис не се появява поне 15 години. Посетители идват от Русия, Германия, Турция. Медицински контрол има непрекъснато.  Според изследванията тази вода, която извира е престояла 25 години под земята и е имала допир с минералите под нея. Водата лекува включително и рак на кожата.
Това е единственото подобно място в света и единственият вид риба, която живее в минерална вода с темперетура 37 градуса. Опитали са се да развъдят рибите по света, но неуспешно. Бързо умират и не лекуват. Тук значение има самата вода и слънцето. Правено е опит да се носят на туристическо изложение, но на втория ден умират, без тази подмяна на водата.
Сезона продължава от май до края на септември, но дори и през зимата водата е топла.
Хотелската част е 4 звезди. Хотела е с подово отопление, закрити басейни, топла връзка между хотела и басейните. Като балнеолечителен център работи от 10 години, а рибите се използват от сто години.

ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ:
Санаториумът работи 12 месеца в годината. Лечебният период е 21 дни, по осем часа на ден, разделени на две посещение.
Самото лечение се провежда в термалните басейни, с който разполага санаториумът. Жените и мъжете използват различни термални басейни. Посетителите трябва да изпият 3-5 чаши минерална вода на гладно, а през деня поне 1,5 - 2 литра. Санаториумът разполага с 48 стаи - двойни и единични. Всички стаи са снабдени с термална вода 37 градуса.  В хотела не се предлагат хавлии и чехли поради хигиенни причини, но в магазините в комплекса можете да си закупите.
Ресторантът е с капацитет 200 места. Освен това комплексът предлага магазини, игрална зала, интернет, тенис на маса, кафенета, игрище за футбол и др. Хотелът се отоплява с централно подово отопление и топла връзка между хотелската част и басейните. (От хотела до термалните басейни се стига по коридор с централно подово отопление за удобството на посетителите).
Лечението с риби в Балнеосанаториум Балаклъ е напълно безопасно предвид минералният състав на водата и практиката до моментът не показва никави заболявания предавани през водата.  Молим Ви да имате предвид, че излекуването не е за постоянно, но все пак има удивителен ефкт и изглежда, че спира рецидивната проява на псориазиса отново.
Риби Лекари Рибите от изворите Балаклъ са известни като доктори за човешката кожа.  Кожни болести като акне, екзема и псориазис са успешно  излекувани от тези малки същества родственици на семействата на шарана и лещанката. Cyprinion macrostomus macrostomus и Garra rufa Obtusa  се появяват, за да оцелеят в  37 градусувата вода в спа басейните без неблагоприятни ефекти. Благодарение на тяхната свръхестествена лечебна сила те възобновяват дори най-заболелият епидермис. Някои учени ги наричат риби лекари, също известни и като „хапещи риби” и „риби Кангал”.  Високата температура на водата в Кангал прави невъзможно оцеляването на повечето живи същества. Поради недостигът на източници на храна в басейнит